Update i.v.m. coronavirus

Update i.v.m. coronavirus

Icon
Decoratie afbeelding 8

Lieve gasten, beste leveranciers en collega’s,

Andrà tutto bene! Hét motto dat de Italiaanse bevolking gebruikt om op de been te blijven en vooral om zichzelf sterk te houden in deze zware en bizarre tijd. Het zal allemaal goedkomen, de vraag is natuurlijk wanneer….?

Toen zondagavond j.l het besluit genomen werd dat we moesten sluiten, zorgde dat voor een gemengd gevoel. Aan de ene kant een groot gevoel van onmacht, van onwerkelijkheid en natuurlijk ook van besef dat er een enorme zorg op onze schouders is komen te liggen. De zorg om deze periode zonder inkomsten te kunnen doorstaan. We zullen daarbij moeten vertrouwen op de noodmaatregelen die de overheid treft en uiteraard op onze eigen kracht.

Tegelijkertijd was er ook een gevoel van ‘het is goed zo’.

We zijn met z’n allen in een situatie terecht gekomen waarin we het collectieve belang boven het individu moeten stellen om het virus in te dammen. Dit zodat niet het hele land op slot moet en de medische wereld niet meer klaar kan staan om onze zieken de noodzakelijke hulp te bieden. Het virus vraagt nu om aandacht voor en hulp van elkaar. We ontzeggen onszelf iets om voor de zwakkeren te kunnen zorgen en hen te beschermen. Daarbij hoort ook het niet meer kunnen uit eten gaan bij onze geliefde horecagelegenheden.

De Italiaanse psycholoog F. Morelli schreef een prachtige reflectie in “Survival of the Kindest”.

Deze drie weken zijn we meer dan ooit verbonden met de kern van ons bestaan. Wellicht goed en hard nodig.

‘We zullen de uitdagingen die op ons afkomen aangaan met zoveel mogelijk medemenselijkheid en zorgzaamheid’, schrijft Morelli. Laten we dat doen, maar laten we daarbij ook niet vergeten onze blik op de toekomst te richten.

Ons restaurant is nu gesloten, maar zal, zodra het weer verantwoord is, zijn deuren openen!

Dan staan we weer klaar voor jullie met onze gastvrijheid, heerlijk en vers bereide gerechten, gezellige ambiance en misschien ook al een heerlijk glas wijn op onze mooie binnentuin. Laten we nu, in deze moeilijke tijd, vooral niet vergeten te genieten van de kleine dingen van het leven.

Ons motto is nu vooral gezond proberen te blijven, zodat we straks als deze crisis achter ons ligt, weer de draad van ons leven en onze Pasta e Vino, kunnen oppakken.

Andrà tutto bene!

Cari Saluti,

Team Pasta e Vino
Beek, 20 maart 2020

 

Vorige pagina

Icon
Decoratie afbeelding 8

Novitá

Zomervakantie

Zomervakantie

We zijn wegens vakantie gesloten van maandag 2 augustus t/m woensdag 11 augustus. ...

Lees meer

Medewerk(st)er bediening gezocht

Medewerk(st)er bediening gezocht

Pasta e Vino zoekt een enthousiaste medewerk(st)er bediening ter versterking van ons team. ...

Lees meer

Gezocht: Zelfstandig werkend kok

Gezocht: Zelfstandig werkend kok

Pasta e Vino zoekt een enthousiaste, zelfstandig werkend kok ter versterking van ons team. ...

Lees meer

× Home Pasta e Vino Ristorante Osteria B&B Commercio Novitá Contact