De biologische tuin van Pasta e Vino

Wellicht weten veel gasten het wel al, zeker nog niet allemaal, maar alle groenten die Carmine in zijn keuken gebruikt, komen van eigen bodem. Sinds jaar en dag hebben we een eigen groentetuin in Genhout, nabij de Hubertus Molen.

Wat jaren geleden begon met twee aspergebedden voor groene asperges, is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een stuk land van 2000 vierkante meter waarop een groot assortiment aan diverse soorten groenten wordt gecultiveerd.

Ieder jaar wordt in het vroege voorjaar met veel zorg een keuze gemaakt uit de te planten en te zaaien groenten.

Buiten de klassieke groenten die in een Nederlanse groentetuin voorkomen, proberen wij natuurlijk ook échte Italiaanse groenten te kweken op Nederlandse grond. Het begint altijd in de vorm van een experiment. Italiaanse groenten hebben natuurlijk veel zon nodig en die kunnen we nu eenmaal niet garanderen in ons land.

Ieder jaar kunnen onze gasten in de zomer weer genieten van onze eigen gekweekte groene asperges, aubergine, courgette, paprika, tomaten, boontjes en diverse soorten sla.

In het voorjaar en in het najaar kunnen we volop artisjokken oogsten, die Carmine dan inmaakt om er gedurende het gehele jaar van te kunnen genieten.

Ook de knoflook, uien en de kruiden, die in onze keuken veelvuldig gebruikt worden, worden in Genhout geteelt.

In de winter stappen we dan over naar diverse koolsoorten, die we dan serveren bij de wildgerechten.

Op deze manier proberen we onze gasten gedurende het hele jaar verse groenten te serveren. Als gezond bijgerecht bij onze vis - en vleesgerechten of in de vorm van een vulling in onze huisgemaakte ravioli's.

Dit alles zou echter niet mogelijk zijn zonder de hulp van grondeigenaar Paul. Hij helpt Carmine met het aanplanten van de groentetuin, het onderhoud en het oogsten.